Vești bune și o friptură

Veștile, fie ele bune sau ele, sunt primite mai ușor dacă te afli lângă o friptură. Sigur, cele rele pot uneori să-ți strice apetitul, dar asta depinde foarte mult și de friptură.

 Friptura de azi e de fapt o frigăruie (pot fi două, trei cinci) din pulpă de miel de Noua Zeelandă de la Gurmand Apetit, mai exact, din acea porțiune numită chiulotă  (aici sunt magazinele din care puteți cumpăra produsele Gurmand Apetit, porționate și ambalate). Înainte de friptură, veștile bune: până la finalul lunii Mai vom avea două concursuri pe www.adihadean.ro (pentru a fi văzute de cât mai mulți oameni), în urma cărora veți putea câștiga un curs de gătit carnea la tigaie (vită, miel, poate și păsăret). Fiind două concursuri, vor fi două cursuri, unul la Cluj și unul în București, la date și-n locuri ce vor fi comunicate la momentul oportun. Acum, friptura/frigăruia:

1) Scoate carnea din ambalaj și las-o la aer un sfert de oră, acoperită cu tifon sau cu un șervețel.

2) Condimenteză carnea cu sare grunjoasă, piper zdrobit proaspăt, rozmarin proaspăt, după ce ai tăiat-o în bucăți nu foarte mari.

3) Înșiră câte 2-3 bucăți de carne pe o frigăruie.

4) Așază frigăruile pe grătarul încis sau într-o tigaie antiaderentă (poate fi o tigaie grill).

5) Frige carnea câte 3 minute pe fiecare parte (pe două părți).

6) Pune frigăruile în cuptorul încins la 220 grade Celsius și ține-le acolo 3 minute.

7) Lasă carnea să se odihnească 4-6 minute.

8) Servește cu salată de ardei copți.

*******************************************

Good news and a grill

News, whether good or bad, is more easily digested if there is a grill near you. Surely, bad news can ruin your appetite sometimes, but that very much depends on the grill as well.

 Today’s grill is  in fact skewers (it can be two, three, five) from New Zealand  leg of lamb, more precisely that cut called lamb rump ( here are the stores where you can buy the Gurmand Apetit  products, cut and packed). Before the skewers, some good news: until the end of May we’ll have two contests on www.adihadean.ro (so that they can be seen by as many people as possible). The prize is a cooking course in meat roast using the frying pan (beef, lamb, and maybe poultry). As there are two contests, there will be two courses, one in Cluj and one in Bucharest; the time and place will be made known in due time.

And now the grill/ skewers:

1) Remove the meat from the packaging and leave it out in the air for a quarter of an hour, covered by cheesecloth or a towel.

2) Season   the meat with coarse salt, freshly ground pepper, fresh rosemary, after the meat has been cut into medium sized portions.

3) Put 2-3 pieces of meat on a skewer.

4) Place the skewers on the preheated grill or a non-stick   frying pan (it can be a grill pan).

5) Grill the meat for 3 minutes on each of the two sides.

6) Place the skewers in the oven which has been preheated to 220 degrees Celsius and   keep   them in the oven for 3 minutes.

7) Allow the meat to rest for 4-6 minutes.

8) Serve with grilled peppers salad.