Unde găsiți carnea noastră

Acest site are o secțiune numită “Contact”. Acolo apar adresele magazinelor în care livrăm produsele Gurmand Apetit. Totuși, pentru că apare frecvent întrebarea” unde vă găsim?”, respectiv “cui cerem o ofertă?”, vom mai posta aici și pe pagina noastră de Facebook actualizări ale listei cu magazinele și adresele.

 Oferte puteți cere la office@crisvestcarne.ro, lucru care vă va fi folositor dacă doriți să includeți produsele noastre în meniul localului dumneavoastră sau avei nevoie de ele pentru un eveniment. Așadar, aici e lista cu magazinele și locațiile acestora, ușor de identificat pe hărțile de pe pagină.

Și ca să nu plecați de aici doar cu atât, iată și o rețetă, explicată în câțiva pași simpli:

1) Alege o bucată de antricot Aged Prussiana, scoate-o din ambalaj și las-o la temperatura camerei (21-23 grade Celsius), acoperit cu un tifon, să se aerisească, dar să nu se usuce, cam 15 minute. Colegii americani spun că e mai bine s-o arunci în tigaia fierbinte direct din frigider, dacă vrei să obții o friptură “rare” perfectă, dar experiența ne îndeamnă la prudență în cazul acestei practici, cu atât mai mult cu cât n-am dat greș niciodată temperând o bucată de carne.

2) Presară fulgi de sare Maldon afumată peste carne, pe ambele fețe. Stropește-o cu ulei de măsline extravirgin sau cu ulei de rapiță presat la rece. Mai lasă carnea sub tifon 5-10 minute.

3) Încinge moderat o tigaie cu fund gros (mie-mi place cum lucrează tigăile din fontă, sunt grele, acumulează multă energie termică, o eliberează greu și relativ constant, și-n plus sunt ieftine, ultima pe care am cumpărat-o a costat 50 de lei și se estimează că voi avea parte de ea toată viața).

4) Pune carnea în tigaie, întoarce-o peste trei minute și mai las-o acolo alte trei minute.

5) Odihnește carnea 5-6 minute pe o farfurie acoperită cu un bol ceramic. În felul acesta te asiguri că nu se va găti prea mult cât se odihnește.

6) Cât se odihnește carnea, taie în rondele subțiri o sfeclă fiartă (nu strică să ai una în frigider, sau o poți cumpăra gata fiartă), o ridiche, o ceapă roșie. Amestecă-le bine cu ulei, oțet de mere, sare și piper.

7) Frige 2 minute câteva fire de sparanghel în tigaia în care a fript carnea, în sosul rămas. Știu, s-a terminat sezonul, dar încă se mai găsește de import, destul de tânăr. Dacă nu vrei sparanghel, dă o fugă la piață și ia bame sau fasole verde (am văzut chiar ieri, foarte ieftine și foarte proaspete), opărește-le și frige-le apoi în unt.

8) Taie carnea în felii groase de un centimetreu- un centimetru jumate (dacă-i mai subțire, se răcește mai repede).

9) Toarnă din vinegreta de pe salată în farfurie,

10) Montează salata, friptura și sparanghelul, în porții după foame/poftă.

Prea mulți pași? Să știți că a durat mai mult să scriu postarea asta decât să fac mâncarea.

Read more