Trucul cu zeama de lămâie și sarea
Am mai spus și cu alte ocazii că-mi place ca fripturile mele să aibă crustă, aromată pe cât se poate. Sunt mai multe metode prin care poate fi obținută această crustă.
Am învățat recent (cu ocazia unui demo în care le arătam oamenilor cum pot găti carnea de la Gurmand Apetit) că argentinienii care frig carne pe străzile marilor orașe din America de Sud, folosesc o metodă pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Informația vine dintr-o sursă de încredere, un domn care a locuit patru ani în Bolivia din motive de serviciu, domn amator de carne de vită și de fripturi, foarte atent la subiect. Iată, așadar cum procedează colegii argentinieni pe care i-a întâlnit amicul meu:
1) Iau bucata de carne și o pun pe grătarul încins.
2) Presară sare grunjoasă pe carne, în timp ce se frige, la fiecare întoarcere.
3) Storc zeamă de lămâie pe carne, pe fața friptă deja, adică după prima întoarcere.
4) Repetă operațiunile 2* și 3* până e friptă carnea corespunzător.
Am testat metoda și am repetat testele, ca să mă asigur că rezultatul delicios pe care l-am obținut nu a fost o întâmplare fericită. Metoda funcționează și o recomand cu drag.
******************************