Skirt steak

Skirt steak, sau diafragma, e o bucată despre care am mai scris aici. Nu se vinde ca atare în România decât în cazuri excepționale. O parte din excepție e reprezentată de Gurmand Apetit, marcă sub care puteți găsi diafragmă de vită crescută în Noua Zeelandă

, suficient de fragedă, suficient de grasă pentru a putea fi friptă (găsiți aici locațiile magazinelor care oferă produsele Gurmand Apetit). Dacă e maturată corespunzător și dacă provine de la animalul potrivit (rasă, creștere, sacrificare), diafragma poate fi spectaculoasă după o frigere sumară. O să vă dau acum o soluție pentru frigerea diafragmei la tigaie sau pe plita încinsă. Propun să o luăm cu liniuță, de la capăt de rând:

– stropește carnea cu puțin ulei de măsline extravirgin

– presară fulgi de sare Maldon peste carne, pe ambele fețe

– lasă carnea să stea așa zece minute

– încinge tigaia sau plita

– pune în tigaie o lingură de unt gras și doi căței de usturoi cu tot cu coji

– pune bucata de carne în untul topit și frige-o două minute pe fiecare parte, întorcând-o la fiecare 30 de secunde

– ia carnea de pe foc și presară peste ea piper măcinat pe loc, boabe de coriandru zdrobite și, dacă mai e cazul sau dacă-ți place, încă puțină sare

– taie carnea în fâșii și pune-o în sandwich-uri sau într-o salată