Pulpă de miel cu os, coaptă încet

Sper că în curând voi putea să vă povestesc despre coacerea unei pulpe întregi, cu osul în ea, ar deocamdată zic să ne concentrăm asupra lucrurilor mici, să o luăm treptat și să clădim cumsecade bazele viitorului nostru de bucătari pasionați. Propun, prin urmare, să ne ocupăm azi de pulpa cu os feliată, adică secționată transversal, cu grosimea de doi centimetri.

Se găsește în magazinele care comercializează produsele marca Gurmand Apetit, ambalată în vacuum, la gramaje situate în jurul valorii de 400 de grame. Poate fi gătită și pe grătar, asezonată cu sare de mare, piper zdrobit, rozmarin și ulei de măsline (5-7 minute pe fiecare parte urmate de o perioadă de odihnă de 10 minute, duc la o friptură suculentă și suficient de gătită). Totuși, frăgezimea plină, rotundă, oferită de coacerea îndelungată, la temperatură joasă, e greu e egalat. Pe scurt, merită efortul. Iată pașii de urmat:

1) Scoate carnea din ambalaj și las-o la aer între un sfert de oră și 25 de minute.

2) Presară peste carne sare și piper din belșug (lucrăm doar cu sare grunjoasă su fulgi și doar cu piper zdrobit pe loc).

3) Încinge o tigaie și frige pulpa 2-3 minute pe fieare parte, e important să se caramelizeze la exterior și în felul acesta să capete aromă.

4) Pune carnea într-un vas rezistent la temperaturi mari, acoper-o cu roșii cherry  și frunze de mentă (dacă-ți place busuiocul, pune busuioc, dac preferi oregano, pune oregano).

5) Opărește 200 de mililitri de vin alb sec, ametecă-l cu 100 de mililitri de apă și toarnă amestecul peste carne.

6) Acoperă vasul cu un capac sau cu folie de staniol și pune-l în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.

7) Coboară temperatura din cuptor la 150 de grade și lasă vasul cu carnea la copt timp de 4 ore.

8) Îndepărtează folia și mai lasă la copt o oră, la aceeași temperatură.

9) Servește cu salată, cartofi copți sau sfeclă coaptă, cu sosul rămas în vas și cu roșiile cherry.

***********************************

Slow roast leg of lamb

I hopeI will soon be able to tell you about roasting an entire leg of lamb, with the bone inside, but for now I suggest we focus on small things,take it step by step and build  a strong foundation for our future as  passionate cooks. Therefore, I suggest we deal today with the cut leg of lamb,meaning  sectioned in transversal cuts,  of two centimeters thickness.

It can be bought in the stores  which sell the Gurmand Apetit products, vacuum packed, weighing around 400 grams. It can also be grilled, seasoned with  seasalt, crushed pepper, rosemary and olive oil (5-7 minutes on each side, followed by  by a 10-minute resting period; this results in a juicy and sufficiently cooked roast). Still, the full, round  tenderness  resulting from the slow roasting, at low temperature, is unparalleled. In short, it isworth it. Here are the steps to follow:

1)Remove the meat from the packaging and leave it out in the open between a quarter of an hour and 25 minutes.

2) Sprinkle generously with salt and pepper( use only coarse salt or salt flakes and only freshly ground pepper).

3) Heat up a frying pan and sear the meat for 2-3 minutes on each side; it is important that the meat gets caramelized on the outside and thus acquire flavour.

4)Place the meat in a heat resistant dish, cover it with cherry tomatoes and mint leaves ( if you like basil, put basil, if you prefer oregano, put oregano).

5)Bring 200ml of dry white wine to a quick boil, mix it with 100ml water and pour the mixture over the meat.

6) Cover the dish with a lid or foil and place it in the oven, which has been  heated to 200 degrees Celsius.

7) Lower the oven temperature to 150 degrees and  bake for 4 hours.

8)Remove the foil and cook for one more hour, at the same temperature.

9) Serve with salad, baked potatoes or baked beet, with the sauce left in the dish where the chicken was roasted, and with the cherry tomatoes.