Cotlet de miel în panko

Rețeta de azi e departe de a fi un fusion între bucătăria asiatică și bucătăria europeană, deși folosește ingrediente comune celor două bucătării și, pe alocuri, tehnici comune. Rețeta de azi nu face altceva decât să vină cu o idee în plus referitoare la gătirea cotletului de miel cu os.

Pentru o porție generoasă aveți nevoie de trei felii de cotlet (french rack), un ou bătut, o lingură de făină albă și patru linguri de panko (panko e un pesmet japonez pe care-l puteți cumpăra din magazinele cu ingrediente asiatice). Pentru prăjire, folosiți un litru de ulei pus într-o oală sau o cratiță, asta în cazul în care nu aveți acasă o friteuză. Pașii sunt simpli și nu prea mulți:

1) Scoate carnea din ambalaj și las-o la aer un sfert de oră.

1*) Pentru a scurta timpul de frigere, poți să opărești carnea 30-40 de secunde înainte de a o condimenta.

2) Aplatizează carnea ușor, presând cu degetele apoi presară peste ea piper zdrobit, semințe de susan, plante aromatice uscate sau za’atar.

3) Bate bine un ou.

4) Dă carnea prin făină, ou și panko, în această ordine.

5) Pune carnea cu grijă în uleiul încins.

6) Frige carnea 4 minute, până când pesmetul devine auriu.

7) Scoate carnea pe un grătar și las-o 3-4 minute, să se scurgă de pe ea excesul de ulei.

8) Amestecă ul rămas cu făina și cu restul de panko (ușor), rupe cu lingura cantități nmici din amestec și frige compoziția două minute în uleiul încins. Vei obține astfel și garnitura pentru cotletul în crustă de panko.

Servește cu salată.

***********************************

 French racks of lamb in panko crust

Today’s recipe is far from being a fusion between the Asian and the European cuisine,although it makes use of ingredients which are common to both of them and, in places, common techniques. Today’s recipe comes up with a new suggestion for cooking lamb racks.

For a generous portion, you need three French lamb racks, one beaten egg, one tablespoon white flour and four tablespoons panko ( panko is a Japanese variety of bread crumbs which you can buy in Asian shops). For frying, use one liter of sunflower oil poured in a pot or a pan,if you don’t  have a frier at home. The steps are easy and not too many:

1)Remove the meat from the packaging and leave it out in the open for a quarter of an hour.

1)* To shorten the frying time, you can parboil the meat for 30-40 seconds before seasoning it.

2) Flatten the meat gently by pressing it with your fingers, then sprinkle crushed pepper, sesame seeds, dried aromatic herbs or za’atar.

3)Beat well one egg.

4) Coat the meat in flour,  beaten egg and panko, in this order.

5) Gently put the meat in the heated oil.

6) Sear the meat for 4minutes, until the bredcrumbs become golden.

7) Remove the meat onto a metal rack and leave it for 3-4 minutes to remove the excess oil.

8) Mix (gently) the remaining egg with the flour and the panko; with a spoon take small dollops from the mixture and fry them for two minutes in the hot oil. Thus you will get the side dish for the panko crusted rack of lamb.

Serve with salad.