Costițe fără os

Scriam la sfârșitul săptămânii trecute despre “cut”-urile mai puțin cunoscute la noi (despre unele dintre ele) aduse de Gurmand Apetit. Le puteți găsi în magazinele care vând produsele Gurmand Apetit sub eticheta “Ocean Beef”, etichetă care vine și cu o descriere a rasei (Angus), respectiv a locului de proveniență și a modalității de hrănire.

 Carnea este foarte frumos marmorată, este maturată exact atât cât trebuie pentru a fi foarte fragedă și se pretează la diverse tipuri de gătire. Costițele pe care vi le arăt azi vin fără os (adică e doar carnea de pe coaste) și sunt perfecte pentru gătit la wok, pentru frigărui (se taie foarte ușor în cuburi cu dimensiune aproximativ egală) sau salate cu vită caldă sau rece. Cum am procedat eu cu costițele cu care m-am intersectat zilele trecute? Iată:

1) Am desfăcut pachetul și am lăsat carnea la temperatura camerei (aprox. 22 grade Celsius) o jumătate de oră.

2) Am presărat sare grunjoasă pe toate părțile bucăților de carne.

3) Am încins o tigaie cu câțiva stropi de ulei.

4) Am fript carnea câte un minut și jumătate pe fiecare parte (fiind patru fețe am fript carnea 6 minute).

5) Am lăsat carnea să se odihnească 6 minute înainte de a o tăia.

6) Am mai presărat puțină sare peste ea. Doar pentru că-mi place, nu din alt motiv.

*****************************

Last week-end, I wrote about the “cuts” which are less known in Romania (about some of them) provided by Gurmand Apetit. You can buy them in the stores which sell the Gurmand Apetit products, under the “Ocean Beef” label. The label also provides a description of the race (Angus), place of origin and feeding method. The meat is very nicely marbled; it is matured exactly as much as necessary in order to be very tender and it is suitable for different cooking methods. The ribs I present you today are boneless (meaning there’s only the meat from the ribs) and are perfect for wok cooking, for skewers (they can be easily cut in equally-sized cubes) or for warm or cold beef salads. How did I cook the ribs I ran into the other day? Here’s how:

1) I opened the package and I let the meat at room temperature (22 degrees Celsius approximately) for half an hour.

2) I sprinkled coarse salt on all the sides of the cut.

3) I heated up a frying pan with a drizzle of oil.

4) I seared the meat on each side, for a minute and a half (as there were 4 sides, I seared the meat for 6 minutes).

5) I allowed the meat to rest for 6 minutes before cutting it.

6) I sprinkled again a little salt over it. Only because I like it, for no other reason.