Costițe de vită cu ardei iute

Sunt convins că-i destul de greu să vizualizezi locul din care-s extrase costițele de vită, mai ales dacă-s fără os ori dacă nu-s bucăți foarte mari. Acest lucru mi-a dat rumătoarea idee: îndată ce voi avea puțin timp, mă voi prezenta la furnizorul meu de carne și-l voi ruga să mă lase să fac poze care să vă  ajute să identificați mai bine bucățile de carne pe care le folosiți, ca să nu mai existe confuzie între lucrurile pe care n-ar trebui să le confundăm, și să ne fie cât se poate de clar ce gătim, ce mâncăm.

Partea bună e că nu te pune nimeni să tranșezi singur carcasa pentru a-ți procura urmtoarea friptură, după cum e la fel de bun faptul că nu trebuie nici să maturezi, nici să marinezi carnea de la Gurmand Apetit, ea fiind deja maturată și pregătită pentru a fi friptă. Cu aceste gânduri bune în minte, propun să ne îndreptăm atenția asupra unei rețete simple, la care am folosit costițe de vită fără os Ocean Beef de la Gurmand apetit. Pași simpli:

1) Am presărat sare grunjoasă peste carne, pe toate fețele.

2) Am fript carnea câte un minut și jumătate pe fiecare dintre cele patru fețe.

3) Am scos carnea din tigaie și am lăsat-o să se odihnească puțin sub un capac.

4) Am turnat 40 de mililitri de brandy în tigaie, peste reziduurile rămase de la friptură, deglazurând-o.

5) Am adăugat puțin unt și am așteptat să se topească, omogenizându-l în sos cu o spatulă.

6) Am tăiat carnea în cuburi și am scăldat-o scurt în sos, așa cum am făcut și cu ardeii  iuți pe care-i copsesem din vreme.

7) Am mâncat carnea cu piure de păstârnac și piure de morcov. Putea fi orice altă garnitură.

**********************************

I am sure it is quite difficult to visualize the place from where the beef ribs are cut, especially if they are boneless or if the cuts are not very large. This has given me the following idea: as soon as I have some time, I will go to my meat supplier and I will ask him to allow me to take pictures which help you identify better the cuts you use, so there is no confusion about things we shouldn’t make confusions about and we know as clearly as possible what we cook and what we eat. The good thing is that you don’t have to cut up the carcass by yourself to obtain the next steak. Also, you need neither temper, nor marinate the Gurmand Apetit meat, as it has already been matured and prepared for cooking. With these well-intended thoughts in mind, I suggest we focus on a simple recipe, for which I have used Ocean Beef boneless ribs from Gurmand Apetit.

1) I sprinkled coarse salt, on all sides of the steak.

2) I seared the meat for one minute and a half on each of the four sides.

3) I removed the steak from the frying pan and I let it rest a little under a lid.

4) I poured 40ml of brandy over the leftovers in the frying pan to deglaze it.

5) I added a pat of butter and I waited until it melt; I mixed it in the sauce with a spatula.

6) I cut the meat in cubes and I scalded it in sauce, I did the same with the hot chili peppers I had cooked previously.

7) I ate the steak with parsnip purée and carrot purée. It could have been any other side dish.