Cocoș “en cocote”

Am mai scris despre cocoșul pitic (cocoșel) pe Gurmand Apetit, e suficient să aruncați o privire în secțiunea “Poultry” pentru a descoperi sau redescoperi articolele mai vechi. De data asta vin cu o rețetă extrem de simplă și care nu presupune cine știe ce tehnică sau ingrediente greu de găsit.

 Pentru două porții aveți nevoie de un cocoșel de 600 de grame (pentru o porție mai generoasă puteți folosi un cocoșel de 450 de grame), trei morcovi de mărime medie, două rădăcini de pătrunjel, două cepe roșii, doi căței de usturoi, doi cartofi, câteva frunze de salvie, sare, piper, 50 de grame de unt și o cocotă, adică un vas din fontă, cu capac greu, care să nu permită aburilor să iasă. Ce aveți de făcut?

1) Curățați cocoșelul de eventualele resturi de pene sau puf. Nu-l spălați, folosiți un șervet din hârtie.

2) Sărați pasărea la exterior și la interior.

3) Spălați legumele, curăți-le și tăiați-le în două, pe lungime. Presărați-le cu sare și piper.

4) Puneți legumele și cocoșelul în cocotă și puneți capacul peste ele.

5) Puneți vasul în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lăsați-l acolo 35 de minute.

6) Luați capacul și puneți untul peste cocoșel. Mai lăsați vasul în cuptor 8-10 minute.