Beef tapas
Tapas- termenul vine din cultura spaniolă (tapas au apărut în Andaluzia apoi s-au răspândit în toată Spania, bucătarii catalani fiind cei care au reușit să transforme un pretext pentru un pahar în plus, într-un articol gastronomic recompensat cu stele în ghidul Michelin) și se referă la un soi de gustări ușor de mâncat cu mâna, furculița sau lingura fiind folosite uneori, cuțitul mai rar spre deloc.
Nu voi descrie mai mult conceptul, e plin internetul de informație, vă spun doar că mă încântă teribil și că-mi place să mă joc cu el. Diafragma (skirt steak) de la Gurmand Apetit s-a potrivit perfect cu gândurile mele, acum trei zile, când am încropit mâncarea din imagine. Cum poți ajunge la ea? Simplu:
1) Scoate carnea din ambalaj, presară peste ea sare grunjoasă, las-o în pace 30 de minute la temperatura camerei.
2) Încinge o tigaie cu puțin ulei, frige carnea 2 minute pe fiecare parte, pe foc iute.
3) Lasă carnea sub un capac, 4 minute. Tai-o în fâșii nu foarte subțiri.
4) Prăjește două felii de pâine în tigaia în care ai fript carnea. Pe o singură parte.
5) Amestecă o lingură de iaurt gras cu două linguri de ulei de măsline și mirodenii după gustul tău.
6) Unge feliile de pâine cu iaurt, așază carnea peste iaurt și garnisește cu pesto, sos de ardei iute (îmi place Sriracha), ciuperci shimeji trase ușor la tigaie sau chiar crude.
***********************
Tapas is a term originating from the Spanish culture ( Tapas appeared in Andalusia, then they spread all over Spain, the Catalan cooks being responsible for transforming an excuse for an extra glass in a gastronomical article rewarded with stars in the Michelin guide). Tapas are a sort of appetizers which are easy to eat by hand, sometimes by hand or fork, and seldom by knife. I will not explain the concept further; there’s plenty of information on the internet; all I can tell you is that it delights me terribly and I enjoy playing with it. The Gurmand Apetit skirt steak matched perfectly with my thoughts three days ago, when I made the dish pictured here. How can you make it? Simple:
1) Remove the meat from the package; sprinkle it with coarse salt; allow it to rest for 30 minutes at room temperature.
2) Heat up a pan with a drizzle of oil; sear the meat for 2 minutes on each side, on quick fire.
3) Leave the meat under a lid for 4 minutes. Slice it in not too thin slices.
4) Toast two slices of bread, on one side only, in the frying pan where the meat has been seared.
5) Mix a tablespoon of fat yoghurt with two tablespoons of olive oil and spices to your taste.
6) Spread the bread slices with yoghurt, place the meat over the yoghurt and garnish with pesto, hot chili pepper sauce (I like Sriracha), lightly pan- fried or even raw shimeji mushrooms.