Roast beef

Ce-i mâncarea asta, de unde vine ea, când se mănâncă în mod tradițional, aflați repede de pe Wikipedia. Cum puteți să o faceți acasă fără să dați greș, vă spun eu. Nu-i chiar atât de greu.

E important să folosiți o carne bună, un mușchiuleț de mânzat dintr-o rasă de carne (Aged Prussiana merge perfect), chiar vrăbioară de mânzat. Apoi, v-ar trebui o tigaie, un cuptor și un termometru pentru cuptor. Dacă aveți un cuptor cu sondă și program automat pentru roast beef, chiar că nu mai aveți bătăi de cap.

1. Curățați mușchiul de pielițe. Presărați sare, piper, eventual și niște plante aromatice pe blatul de lucru. Rulați bucata de carne peste ele. Aveți grijă să se acopere uniform cu condimente.

2.Puneți foarte puțin ulei în tigaie, încingeți tigaia și frigeți carnea pe toate părțile, să se coloreze frumos și cât se poate de uniform.

3.Înfigeți termometrul în bucata de carne, până în centru.

4. Puneți carnea, cu tigaie cu tot dacă aceasta are un mâner rezistent la temperaturi mari, în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Verificați după 20 de minute. Dacă temperatura din centrul bucății de carne a ajuns  la 55-58 de grade Celsius, friptura e gata, făcută mediu (țineți cont de faptul că odată scoasă din cuptor, bucata de carne se va găti în continuare, timp de câteva minute). Dacă nu, mai așteptați puțin. Dacă vreți o friptură mai bine făcută, puteți să o mai lăsați în cuptor 10 minute. Nu recomand, totuși, e păcat să pierdeți colorația frumoasă și sucurile din carne.

5. Lăsați carnea să se odihnească zece minute înainte de a o tăia.

Roast beef e  mâncare care poate fi mâncată caldă, însoțită de diverse garnituri și sosuri, sau rece, în salate ori sandwich-uri. Încă nu m-am decis în ce fel îmi place mai mult. Dacă aveți întrebări legate de termometre, ați putea găsi răspunsuri  aici.

******************************

What kind of dish this is, where it comes from, when it is traditionally served, you can quickly find out by searching on Wikipedia. How you can cook it without messing up, I’ll tell you. It’s not that hard. It is important that you use a good cut, such as a young beef tenderloin  from a breed of beef cattle (Aged Prussiana is the perfect choice) or even a beef sirloin. Then you need a pan, an oven and an oven thermometer. If you have an oven with a probe thermometer and an automatic function for roast beef, you no longer have to worry.

1. Remove the silver skin from the tenderloin. Sprinkle salt, pepper, and maybe some aromatic herbs on the countertop. Roll the piece of meat over them. Make sure that it is uniformly covered in seasoning.

2. Pour a little oil in the pan, heat the pan and sear the meat on all sides so as to obtain a nice and uniform (as much as possible) brown colour.

3. Push the thermometer all the way into the centre of the roast.

4. Place the meat in the preheated oven (you may leave it in the pan if the latter has a heat resistant handle) at 180 degrees Celsius. Check it after 20 minutes. If the temperature at the centre of the meat has reached 55-58 degrees Celsius, the steak is done – it is cooked medium (take into account the fact that the meat will continue cooking for a few minutes even after it has been pulled out of the oven). If it hasn’t, wait a while longer. If you want a steak that is rather well done, you can leave it in the oven for 10 more minutes. I don’t recommend it, though; it would be a shame to lose the beautiful colour and the juices.

5. Let the meat rest for ten minutes before cutting.

Roast beef is a dish that can be served hot, with various side dishes and sauces, or cold, in salads or sandwiches. I haven’t decided yet which I like best. If you have any questions linked to thermometers, you may find some answers  here.