Prepelițe la tigaie, legume la grătar

Începând de azi în magazinele Carrefour din București și începând de mâine în magazinele Carrefour din restul țării, veți putea găsi o selecție de păsăret proaspăt și premium (bibilică, pui bio, porumbel, prepeliță, cocoș pitic). Aici, adică pe gurmandapetit.ro, găsiți câteva sugestii de preparare, câteva rețete care conțin toate informațiile de care aveți nevoie pentru […]

Începând de azi în magazinele Carrefour din București și începând de mâine în magazinele Carrefour din restul țării, veți putea găsi o selecție de păsăret proaspăt și premium (bibilică, pui bio, porumbel, prepeliță, cocoș pitic). Aici, adică pe gurmandapetit.ro, găsiți câteva sugestii de preparare, câteva rețete care conțin toate informațiile de care aveți nevoie pentru a putea găti simplu și fără bătăi de cap orice pasăre din această selecție (multe dintre informații se aplică și la alte soiuri, oricum). Azi vă arăt o altă modalitate de a găti prepeliță.

1) Ar fi bine să începeți cu garnitura, legume la grătar în cazul acesta. Puteți folosi pentru ele o tigaie grill, dar ce e important e să le marinați după ce le-ați spălat și le-ați tăiat în rondele. Presărați-le cu sare și piper, stropiți-le bine cu ulei de măsline extravirgin și puțină zeamă de lămâie sau cu sos de soia (depinde de ce tentă vreți să dați garniturii, adică dacă vreți să mergeți spre Mediterana sau spre Asia). Lăsați legumele la marinat măcar 20 de minute. Puteți să coaceți 2-3 ardei în timpul acesta, pe care-i curățați și-i așezați într-o vinegretă ușoară făcută din ulei de măsline și zeamă de lămâie cu sare.

2) Sărați și pipărați păsările, în interior și la exterior, după ce le-ați curățat cu un șervet de bucătărie. Masați-le cu puțin ulei de măsline.

3) Puneți păsările cu pieptul în jos într-o tigaie rece, stropită cu puțin ulei și așezați tigaia pe foc mediu. Între timp porniți cuptorul și setați-l pe 200 de grade Celsius.

4) Așezați o tigaie/cratiță cu fund gros peste păsări pentru a le presa. Se vor frige mai repede, mai în profunzime.

5) După 6 minute întoarceți păsările pe spate și renunțați la presă.

6) După alte 6 minute transferați păsările în cuptorul încins (reduceți temperatura la 180 de grade) pentru 10 minute. Cu un minut înainte de a scoate păsările din cuptor puteți să le ungeți cu puțin unt topit.

7) Scoateți păsările pe o farfurie și acoperiți-le cu un bol.

8) Frigeți legumele. N-ar trebui să vă ia mai mult de 3-4 minute.

9) Așezați pe farfurie garnitura și păsările.