Cotlet de miel la tigaie
Puțină modestie n-a stricat nimănui. Nici măcar cotletelor de miel sau berbecuț, care n-au nevoie de înstruțare cu diferite cruste (nu spun că-i greșit să faceți asta din când în când) pentru a putea face parte dintr-un prânz delicios, alături de o garnitură simplă (puteți folosi și cartofi pentru garnitură, atâta timp cât nu vă faceți un obicei din asta) sau o salată crudă și colorată. Vă spun azi cum puteți obține un cotlet de miel fraged, suculent, rozaliu și aromat, în câțiva pași ușor de urmat.
1) Alege o carne bună. E primul pas și cel mai important.
2) Scoate carnea din ambalaj și las-o la aer câteva minute. Dacă miroase cumva “funny”, nu te îngrijora, e normal. Va trece în scurt timp.
3) Presară peste carne sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat, din belșug. Atâta timp cât nu flosești sare fină, n-ai de ce să te îngrijorezi, carnea nu va fi prea sărată și nici nu se va usca.
4) Stropește o tigaie cu ulei și pune-o la încins.
5) Înainte ca tigaia să fumege, pune cotletele de miel la fript.
6) Frige cotletele câte două minute pe fiecare parte. Sunt subțiri, se vor pătrunde atât cât trebuie.
7) Pune carnea, cu tot cu tigaie (alege o tigaie cu coadă rezistentă la temperatură) în cuptorul încins la maximum, pentru un minut.
8) Lasă carnea să se odihnească 5 minute înainte de a o mânca, pe o farfurie încălzită ușor, sub o farfurie adâncă.
****************************
Pan- fried rack of lamb
A little modesty has never done any harm to anyone. Not even to lamb or ram lamb racks, which don’t need to be embellished with different crusts (I’m not saying it is wrong to do this once in a while) in order to make a delicious lunch, next to a simple side dish (you may use potatoes for the side dish, as long as you don’t make a habit out of it) or a colorful raw salad. Today I will tell you how you can cook a tender, juicy, pinkish and flavorful lamb, in a few easy steps.
1) Choose quality meat. It is the first step and the most important.
2) Remove the meat from the packaging and leave it out in the open air for a few minutes. If it smells funny, don’t panic, it is natural. The smell will go away shortly.
3) Sprinkle the meat with coarse salt and freshly ground pepper, aplenty. As long as you don’t use fine salt, you’ve got nothing to worry; the meat will not turn out too salty, nor will it dry out.
4) Drizzle oil in a frying pan and heat up the pan.
5) Before the pan starts to smoke, put the lamb racks in.
6) Sear the racks for two minutes on each side. They are thin so they, will cook to the required doneness.
7) Put the meat together with the pan (choose a frying pan with a heat- resistant handle) in the oven preheated to the maximum temperature; cook for one minute.
8) Allow the meat to rest for 5 minutes before serving, on a warm plate and under a soup plate.