20 de minute-n tigaie
“Cum, după ce ne-ai spus de atâtea ori să frigem carnea câte trei-patru minute pe fiecare parte și s-o odihnim puțin înainte de a o tăia, acum ne spui să o ținem 20 de minute în tigaie? “
Ei bine, da, pentru că nu toate bucățile de carne sunt la fel. O bucată de 600-700 de grame, cu sau fără os, are de obicei o grosime substanțială, lucru care, în mod evident, influențează timpul de gătire. Pentru o bucată de antricot ca aceasta despre care vorbesc (Aged Prussiana, french, disponibilă în Mega Image Concept Store), trei minute pe fiecare parte ar însemna că am gătit-o între “blue” și “rare”, perfect acceptabil pentru unii, total de nemâncat pentru foarte mulți. O tigaie din fontă, care se încinge greu, dar care odată încinsă eliberează temperatura constant, e perfectă pentru a găti o astfel de bucată. Friptă 10 minute pe fiecare parte și întoarsă de 4-5 ori, carnea se va pătrunde pentru un “medium” frumos. Timpul de odihnă trebuie să fie pe măsura duratei de gătire, undeva spre 15 minute. Dacă nu țineți carnea în curent de aer nu se va răci, stați liniștiți.